Juho-Latvala.jpg

Juho Latvala: Serviceinriktad Account Manager

Juho Latvalas nyfikna personlighet tog honom från Oslo, till ABAX födelseort Larvik och i dag arbetar han som försäljningschef på portföljavdelningen i Finland.

Karriärsresan på ABAX startade med att Juho blev headhuntad i Facebook-gruppen ”Finskar i Oslo” och nu arbetar han som Account Manager och Team leader på ABAX finska portföljavdelning.

Hade siktet på Sverige men landade i Norge

Juho har alltid velat bo utomlands. Efter hans studier planerade han egentligen att flytta till Stockholm, men det blev tillslut Oslo där han blev headhuntad av en rekryterare på ABAX i Larvik.

-          Jag tänkte att jag skulle bo i Larvik under kanske ett år, eftersom det är en småstad, men jag blev kvar i nästan fyra år!

Juho började arbeta i ett litet säljteam för ABAX Finland. Under hans första månader gick hans arbete ut på att kontakta potentiella kunder och boka möten för säljarna. Kort därefter dök det upp en tjänst på kundtjänst som han tackade ja till.

Från kundtjänstmedarbetare till Team leader

Några år senare sökte Juho på tjänsten som portföljchef för den finska marknaden. Han axlade sedan den nya rollen i februari 2018 och arbetar nu på det finska kontoret i Vantaa.

-          Jag trodde nog att arbetsuppgifterna kunna göras från huvudkontoret i Norge, men upptäckte snabbt att rollen krävde att jag arbetade på plats på det finska kontoret. Nu är jag glad över det, eftersom jag också är närmare min familj i Finland nu.

Juho har imponerande produktkunskap och är en duktig kundservicemedarbetare som löser problem snabbt.

-          Min chef på kundservice stöttade mitt beslut att gå vidare till mer utmanande arbetsuppgifter, med tanke på att jag fått stor erfarenhet av kundservicearbetet under åren.  

Som Account Manager ser Juho till att våra kunder är nöjda med våra tjänster, löser service- och kontraktförfrågningar och säkrar att våra nuvarande kunder vill fortsätta vara kunder hos oss. Juho arbetar också med att utbilda våra kunder i användningen av våra produkter och tjänster.

En medarbetare som får jobbet gjort

Juho börjar sitt arbete med att svara på mejl på tåget varje morgon, eftersom han pendlar till jobbet i Vantaa. För honom är det viktigt att ta hand om kunderna och sitt team.

-          Jag utbildar och uppmuntrar mitt team inom olika saker varje dag. Det är viktigt för mig att de trivs på jobbet och är effektiva. Ibland hälsar jag också på våra kunder, vilket är kul eftersom jag trivs bäst med att möta människor personligen.  

Det finns många utmaningar i hans dagliga arbete och försäljning är den största delen.

-          Jag trivs inte med att ha ouppklarade arbetsuppgifter, utan vill checka av dem med en gång – vilket är ett arv från kundservicetiden.

Det bästa med ABAX är människorna

-          Det bästa med mitt jobb är att få arbete med olika människor, se mitt teams framgångar och utmaningar från första parkett!