renate

Insider - Møt Renate Dahlstrøm, Senior UI/UX Designer

Hvordan er det å jobbe i et stort Tek-selskap som ABAX for en UI/UX designer? Få et innblikk inn i hverdagen til Renate Dahlstrøm, som forteller om hvorfor Tek kan være både utfordrende og gøy.

Renate har jobbet for ABAX i 3 år, og vil bli i ABAX på grunn av det positive arbeidsmiljøet og menneskene som jobber der. Å jobbe i Tek byr også på stadige utfordringer i en industri som er i stadig vekst.

– Jeg velger å bli i ABAX fordi jeg liker å jobbe i et positivt jobbmiljø med flotte mennesker. I tillegg lærer jeg mye og får stadig nye utfordringer, både når det kommer til mine ferdigheter som UX designer og jeg lærer mye om de forskjellige rollene i selskapet. Det er gøy å være en del av et stort teknologiselskap som sikter mot stjernene. Jeg liker også å jobbe med mange forskjellige personligheter og kulturer, noe som er spennende og interessant for meg personlig.

Beste minne i ABAX

– Mitt beste minne fra ABAX må være lunsjene i kantina med venner før alt stengte på grunn av korona. Det var alltid så gøy og jeg savner det! Forhåpentligvis går alt tilbake til normalen snart. 

Hvorfor gjøre karriere innen teknologi, hva gjør det så spennende?

– Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg mener at teknologiselskaper er spennende fordi bransjen vokser så ekstremt fort.

Det er gøy å være en del av den reisen. Jeg får også muligheten til å lære mye nytt.

Renate Dahlstrøm

En typisk dag på jobben

Renate starter hver dag med en kopp kaffe før hun går igjennom arbeidet fra dagen før. 

– Deretter går jeg inn i stand-ups med forskjellige teams, hvor vi går igjennom fremgangen til forskjellige prosjekter. Etter det prioriterer jeg dagen før jeg starter å jobbe – skissering, protyping, testing og diskusjoner om forskjellige løsninger med kollegaer.   

Brukertesting og intervjuer med kunder og andre eksterne partner er også en del av prosessen – i tillegg til å analysere data om hvordan våre kunder bruker produktene våre, finne pain-points og brudd i kundeopplevelsen.

Jeg tar også pauser innimellom for en kaffeprat med fine venner på kontoret.

Skaper et helhetlig design for produktene

Renate prøver å finne en holistisk oversikt over alt designet for produktene. Sammen med de andre UX designerne jobber hun med å skape og opprettholde designsystemet. 

– Dette er viktig for å oppnå et helhetlig design på tvers av produkter og for å jobbe mer effektivt.

renate insider

Elsker Norges fantastiske kyst

– Jeg synes det beste med Larvik og Norge er den fantastiske kysten. Jeg elsker det. Jeg liker å tilbringe tid ved sjøen, enten på turer, slappe av på berget eller ute i båten.

Lyst til å jobbe i ABAX?

Vi har åpne stillinger og søker alltid etter flinke medarbeidere!

Søk