ABAX-Talents-Helene-Skuggedal.jpg

ABAX Talents - Helene Skuggedal

Helene er et av de fire talentene som ble utvalgt til sponsorprogrammet ABAX Talents i Norge. Vi tok oss en prat med det unge talentet innen vektløfting for høre litt mer om hvem hun er, og hva planene er fremover.

Hvem er du og hva driver du med?

Jeg heter Helene Skuggedal, er ei 17 år gammel jente fra Stavern som driver med sporten olympisk vektløfting.

Hvorfor er denne sporten viktig for deg?

Vektløfting er og har vært viktig for meg fordi den har gitt meg skikkelig selvtillit og mental styrke. Det å klare tunge løft ved bruk av en spesiell teknikk, styrke og tankegang er veldig kult. Sporten har vært viktig for meg for å kunne bevise at man ikke bare trenger å være kraftig og supersterk fysisk, men at også smidighet og teknikk har noe å si. Jeg liker at det  kun er små marginer som sier om du klarer eller bommer løftet.

Hva er målet for deg fremover?

Målet mitt er å komme tilbake på gode vekter og gjøre en god prestasjon på NM femkamp i september. 

Hva betyr sponsoratet fra ABAX for deg? 

Sponsoratet for meg betyr at jeg kan få tak i utstyr, betale egenandeler og dekke prisene for både mat og reise på stevner og samlinger. Det er en unik mulighet til å komme seg opp og frem, og fungerer som er lite dytt i riktig retning!

Vi er stolte av å ha Helene som en del av vårt ABAX Talents-program, og gleder oss til å følge henne fremover!