ABAX-Talents-Elias-Nyegaard-cropped-version.jpeg

ABAX Talents - Elias Nyegaard

Elias er et av de fire unge talentene utvalgt til ABAX sitt egne sponsorprogram i Norge. I en alder av bare 17 år er han allerede i gang med å bygge seg en sterk merkevare innen kunst, og du kan blant annet se Elias sine verk på utstilling i Stavern. Vi tok oss en prat med det unge talentet for å lære mer om hva som motiverer han til å jobbe med kunst, og hva planene er for fremtiden.

Hvem er du, og hva driver du med?
Jeg er Elias, jeg er 16 år og driver med kunst. Innenfor dette området har jeg spesialisert meg på kullmalerier og såvidt startet med oljemaling. Jeg ønsker også å prøve ut andre stilarter og å bruke fotografi og film til å forsterke budskapene jeg sender gjennom kunsten.

Elias forklarer at dette også er den største grunnen til at han driver med nettopp kunst, for å spre sine budskap.
Jeg fant tidlig ut at den beste måten for meg å vise hva jeg har å si, er gjennom kunst. Kunst kan både være estetisk fint, men også bety så mye.

Hva er du mest stolt av å ha oppnådd hittil i kunstner-karrieren din?
Jeg har allerede fått muligheten til å selge kunsten min i bestefars galleri, og har kunnet tjene noen penger til workshops og utstyr. I tillegg til dette har jeg også laget en Instagram-profil der jeg poster alt fra fotografier av kunsten min til hva som gir meg inspirasjon. Etter at profilen min ble delt flere ganger, fikk jeg en del følgere som ga meg mange flere muligheter (som at kunsten min ble spredd mer internasjonalt). Men egentlig er jeg mest glad og stolt når jeg merker at jeg får til noe nytt på en ny tegning eller et nytt maleri. Progresjonen blir så tydelig når det gjelder kunst, og det er så spennende å se hvordan det utvikler seg. 

Hva er målet ditt fremover?
Fremover skal jeg fortsette å lage kunsten min til et «brand». Jeg vil lage flere solide plattformer på sosiale medier og en nettside der man kan finne alle de forskjellige verkene mine (og forhåpentligvis en nettbutikk). Jeg vil også lage mange nye bilder, og «kolleksjoner» av bilder, sånn at jeg har et visst antall bilder å vise frem.

Utstyret jeg bruker i kunsten er ganske kostbare, og workshopene jeg har deltatt på i USA krever også mye penger. Så pengene fra ABAX kommer veldig godt med i forhold til dette. I tillegg vil tipsene fra ABAX veilede meg mye i forhold til hvordan jeg bør markedsføre kunsten (nettside, sosiale medier osv.) Sponsoratet fra ABAX er en god kick-starter for meg der jeg er nå, og vil hjelpe meg til å kunne fremstille kunsten min på best mulig måte.

 Vi gleder oss til å følge Elias videre, og anbefaler alle å ta en titt innom Instagram-profilen hans: https://www.instagram.com/elias.art/