Christian-Roed-Karlsen-ABAX-Talents.jpg

ABAX Talents - Christian Rød Karlsen

Christian er et av de fire talentene som ble utvalgt til sponsorprogrammet ABAX Talents i Norge. Vi tok oss en prat med det unge talentet innen leirdueskyting for høre litt mer om hvem han er, og hva planene hans er fremover.

Hvem er du, og hva driver du med?
Jeg er Christian Rød Karlsen på 17 år, født og oppvokst i Nevlunghavn. Til daglig går jeg på THVGS 1. klasse Elektro. Jeg driver med Leirdueskyting og konkurrerer innen grenene Fitasc Sporting og Fitasc Compak Sporting.  Jeg startet med skyting som 12-åring og skøyt min første internasjonale konkurranse EM – Singnes Frankrike i 2014 som 13-åring.

Hvorfor er Leirdueskyting viktig for deg?
Denne sporten er viktig for meg fordi jeg får konkurrere individuelt. Jeg blir hele tiden utfordret da ingen baner er like. Samtidig får jeg reist rundt og oppleve nye steder og mennesker. Sporten gir meg også mulighet til knytte nye kontakter og bygge relasjoner.

Hva er du mest stolt av i din karriere så langt?  
EM Sølv individuelt – Fitasc Compaksporting Polen 2017.
Vinner Verdens Cup 2017 og Vinner Europa Cup 2017.
VM Gull lag skyting Estland 2015.

Hva er målet for deg fremover?
Kortsiktig: God plassering VM – Compak Sporting Italia 2018
Langsiktig: VM Gull Jr innen 2021.

Hva betyr sponsoratet fra ABAX for deg?
Sponsoratet fra ABAX bidrar til at jeg kan satse mer. Sponsoratet gir meg mulighet til å reise ut av Norge for å få nødvendig erfaring for å lykkes med min målsetting, og det gir meg mulighet til å trene mer, noe som kreves for å hevde seg.

Det gir også muligheten til å treffe dyktige mennesker i ABAX og andre individualister som deler kunnskap og erfaring som jeg kan dra nytte av på og utenfor idretten.
Jeg er svært takknemlig for at ABAX ønsker å gi meg som individuell utøver muligheten til å satse

Med mange imponerende resultater i boks allerede er vi ikke i tvil om at karrieren til Christian bare kan gå en vei, og det er opp! Vi gleder oss til å følge han i VM i Italia allerede senere i år!