ABAX Rijstijlanalyse

Verlaag de kosten van uw wagenpark met rijstijlanalyse

Lagere brandstofkosten, minder voertuigslijtage en minder kans op ongevallen. Wie wil dat nu niet voor z’n wagenpark? Het kan met ABAX Rijstijlanalyse. Onze software toont u niet alleen hoe er met uw bedrijfswagens gereden wordt, het geeft bestuurders ook concrete tips om hun rijstijl te verbeteren. Een must voor ieder wagenpark!

Check onze prijzenBekijk Video 26 sec

Customer Quotes

Rijgedrag onder de loep: voordelen voor u en uw bestuurders


Het rijgedrag van uw bestuurders verbeteren, dat is niet alleen nuttig voor u. Naast de kosten die u bespaart op brandstof en onderhoud lopen uw werknemers ook minder kans op ongevallen. Bovendien gaat uw wagenpark langer mee, wat het ook een milieuvriendelijke keuze maakt. We zetten alle voordelen op een rij.


Minder brandstofkosten

Een goede rijstijl resulteert in een normaal en beheersbaar brandstofverbruik waardoor u grip op de kosten krijgt.

Minder risico op ongelukken

Bestuurders die weten dat rijgedrag wordt vastgelegd nemen minder risico. U verminder het risico op ongevallen en kostbare schades.

Maak het leuk met gamificatie

Een gezonde competitie op rijstijl kunt u bereiken door een ranking aan bestuurders te geven. Een beloning voor de best presterende is snel terugverdiend.

Lagere onderhoudskosten

Beter rijgedrag zorgt ook voor minder slijtage. De gebruikelijke nazichten aan uw voertuigen volstaan ruimschoots, u hoeft geen rekening meer te houden met onverwacht onderhoud.

Weinig stationair draaien

Merkt u dat sommige wagens te vaak ongewenst stationair draaien? Wijs uw bestuurders erop: zo besparen ze brandstofkosten.

Word duurzaam

Wanneer uw bestuurders bewuster rijden, verlagen ze hun CO2-uitstoot. Ze werken op een gecontroleerde manier mee aan de duurzaamheid van uw bedrijf.


Rijgedrag duurzamer maken, dat begint bij inzicht in de rijstijl. Maar hoe bouwt u er concreet op verder?

Zelf ontdekken?


Effectieve rapportages

Rijgedrag is veel meer dan alleen de rijsnelheid

Hoe onze applicatie juist werkt? We vertrekken vanuit enkele rijstijlindicatoren . Op basis daarvan maken we een uitgebreide analyse per bestuurder, die u automatisch in een rapport krijgt aangeleverd. Zo heeft u snel inzicht in wie het meeste risico loopt op boetes, schade en verhoogde brandstofkosten.


Nóg meer voordelen

Meer dan geld besparen

Het grootste voordeel aan onze rijstijlanalyse: de vele kosten die u bespaart! Daar was u al achter, maar er is meer. Kende u deze voordelen al?

  • Minder risico op reputatieschade voor uw bedrijf op vlak van buitensporig rijgedrag wanneer uw bestuurders hoffelijk en duurzaam rijden.
  • De bescherming van uw medewerkers tegen verkeersovertredingen die ook voor hen nare gevolgen hebben (zoals boetes of zelfs het verlies van hun rijbewijs). Uw bestuurders krijgen praktische tips om hun rijgedrag te verbeteren.
  • Duurzaam rijd, dat boost het imago van uw onderneming. Uw partners en klanten houden rekening met de zuinigheid van uw vloot.

Fleet monitoring

Inzicht krijgen met ABAX Rijstijlanalyse

Met onze oplossingen kunt u volgen waar en hoe uw chauffeurs rijden, waardoor het algehele risico wordt verminderd en ervoor wordt gezorgd dat het rijbeleid van het bedrijf wordt nageleefd.

  • Aansluitende rittenregistratie wordt automatisch bijgehouden
  • Inzicht in zakelijke kilometers en brandstofverbruik
  • Kilometerregistratie verzorgd aangeleverd
  • Motivatie om beter te rijden dankzij de rijgedrag-score


Meer weten over onze rijstijlanalyse?

Nog vragen over ABAX Rijstijlanalyse of op zoek naar vrijblijvend advies? Vul onderstaand formulier in en we nemen spoedig contact op met u. Belt u ons liever meteen? Dat kan op: +32 2 715 25 55