Girls working at ABAX office

ISO certificering gaat bij ABAX al 10 jaar over ideologie en vertrouwen

ABAX kan gebruik blijven maken van de ISO-certificering: 9001 (kwaliteit), 14001 (milieu) en 27001 (informatiebeveiliging).

Door aan de certificeringscriteria te voldoen, bevestigd ABAX dat de toewijding aan veiligheid, het milieu en kwaliteitsprestaties buiten en binnen de organisatie geborgd zijn. 

Wij verwerken de gegevens van onze klanten en willen ervoor zorgen dat alle processen van hoge kwaliteit zijn.

Titta Bjerck, Quality Compliance Manager bij ABAX.

Langetermijn en vertrouwen zijn sleutelwoorden

Bij ABAX zijn we overtuigd dat klanten en de eigen bedrijfsvoering voordeel heeft van de ISO certificering. Dat betekent ook dat een goede implementatie belangrijk is en dat deze er voor de langetermijn is. Door hier aan te blijven werken kunnen we de juiste structuren en processen houden om beveiligingsrisico's te identificeren, beheersen en elimineren.

Daarnaast kan certificering worden gebruikt om de kwaliteit en praktische functionaliteit van de dominante processen te waarborgen. Een audit daarvoor mag geen verplicht nummertje worden waar je snel doorheen moet, maar is iets wat serieus genomen moet worden.

Wat betreft ISO-certificeringen is het werk nooit af, maar is er altijd ruimte voor nieuwe perspectieven en procesontwikkeling. Elk jaar bieden ISO-audits ons kansen om onze eigen processen te ontwikkelen, dus we stellen het zeer op prijs om met NEMKO samen te werken”, vervolgt Titta Bjerck.

Dat betekent dus ook dat audits niet op twee momenten per jaar ‘eventjes moeten gebeuren’, maar dat je op elk moment kunt aantonen dat processen worden uitgevoerd op de manier zoals zijn beschreven en bedacht en dat ook is vastgelegd, toetsbaar voor anderen. 

ISO Certifications 2022

Ook de dochterondernemingen RAM en Automile zijn gecertificeerd

Voor ABAX zijn ISO-certificeringen al 10 jaar gemeengoed, maar dit jaar werden ook de dochterondernemingen RAM en Automile gecertificeerd. Beiden hebben de volgende ISO-certificaten behaald; 9001 (kwaliteit), 14001 (milieu) en 27001 (informatiebeveiliging).

NEMKO herkent de processen

Het kennisniveau en de procesexpertise van de medewerkers werden beide erkend in de NEMKO audit, ook aan de kant van RAM en Automile.

De auditors wilden vermelden hoe goed procesbeheer is geïmplementeerd in Automile Zweden en RAM Mobile Data in België. Beide bedrijven toonden een goed niveau van kennis en procesbeheersing.

Citaat uit het rapport

Elke certificering past bij de ideologie van ABAX

ABAX's werk voor het milieu omvat een visie voor de duurzame ontwikkeling van producten en diensten die klanten ook helpen milieuvriendelijker te worden.

ISO-certificeringen garanderen continu werk om de kwaliteit en informatiebeveiliging hoog te houden. De minimumvereisten voor de norm zijn b.v. dataminimalisatie, systeemupgrade, onderhoud en encryptie, en beperkte toegang tot data. Dit zijn allemaal privacykwesties die ABAX dagelijks beheert.