Birdseye on parking lot

ABAX en Concar automatiseren samen parkeeroplossingen voor wagenparken

ABAX, een van Europa's grootste telematica-organisaties en Concar kondigen een unieke samenwerking aan. Met de samenwerking wordt Concar's unieke parkeeroplossing, aangeboden door o.a. Parkd, Yellowbrick en Flowbird, rechtstreeks geïntegreerd in ABAX’s wagenparkbeheersoftware. Klanten van ABAX kunnen hiermee profiteren van de talrijke en significante voordelen van naadloos, automatisch parkeren en betalen.

 

Smart Mobility is een belangrijk strategisch investeringsgebied voor ABAX. Slim wagenparkbeheer en automatisering zijn essentieel om kosten in de hand te houden. Parkeren is een van de gebieden waar nog veel te winnen is voor bedrijven.

Concar is opgericht door Olivier de Clerq, die al in 2015 begonnen is met het ontwikkelen van diensten met betrekking tot aftersales-telematica en OEM-verbindingen. De in België gevestigde onderneming heeft ruime ervaring met oplossingen voor automatisch betaald parkeren.

We zijn verheugd om samen te werken met Concar bij het ontwikkelen van toonaangevende connected fleetservices.

 Steve Tambuyser, Partner Manager bij ABAX

Samen met Concar’s unieke parkeeroplossing, welke volledig automatisch een parkeersessie op straat start en stopt, kunnen klanten het beste van twee werelden combineren door de integratie van één enkele software-API. Concar is een perfecte partner voor ABAX volgens Steve Tambuyser.

Slim wagenparkbeheer en automatisering zijn essentieel om de kosten onder controle te houden. Parkeren is een van de gebieden waar voor bedrijven nog veel te winnen valt.

Samen met Concar is het mogelijk een toonaangevende geautomatiseerde parkeeroplossing voor een breed spectrum aan bedrijven aan te bieden. Bedrijven die een wagenpark beheren, profiteren van aanzienlijke financiële en administratieve voordelen wanneer ze een gestroomlijnde parkeer- en betalingsoplossing voor hun wagenpark invoeren. Een gestandaardiseerde parkeer-app verlaagt de parkeerkosten voor wagenparken zelfs met gemiddeld twintig procent, en parkeerboetes worden helemaal uitgebannen. Een zeer sterk punt om juist de diensten toe te voegen is namelijk dat het ook veel voordeel en gemak brengt voor de chauffeurs.

 

De nieuwe samenwerking maakt het mogelijk om het dagelijkse werk van mobiele medewerkers te vereenvoudigen en de totale parkeerkost van een wagenpark tot wel 20% te verlagen.

Olivier De Clercq, CEO & Co-Founder at Concar/Parkd

Over Concar:

Concar is een marktplaats voor financiële diensten, die toegang biedt tot connected car data via de integratie van één enkele API. Met een focus op aftersales-telematicatechnologie die B2B-financiële diensten zoals automatisch parkeren en PAYD-verzekeringen moeiteloos faciliteert, loopt de Belgische scale-up voorop bij het oplossen van enkele van de grootste uitdagingen in de autodata-industrie. Ga voor meer informatie over Concar naar: www.getconcar.com