Knowledge base > User guides > Smart Connect

ABAX Smart Connect 

INDEX

Aan de slag

ABAX Smart Connect overzicht

Met ABAX Smart Connect voegt u verbonden OEM machines van alle toonaangevende producenten direct toe aan uw ABAX Account. Met één klik op de knop verbindt u uw machines en hebt u direct toegang tot alle ISO 15143-3 (ook bekend als AEMP) machinedata in één account. 

Geen ABAX hardware, geen installatie, geen downtime. Zodra een bedrijfsmiddel is verbonden via ABAX Smart Connect functioneert het systeem op dezelfde manier als tracking met ABAX hardware. Simply Connected.

Zie de "ABAX Smart Connect" homepage voor meer informatie: https://www.abax.com/be-nl/smart-connect 


Hoe schakel ik een integratie in?

Smart Connect Unit overview screenshot
 • In de lijst worden alle beschikbare ABAX Smart Connect integraties weergegeven. In dit voorbeeld zijn Wirtgen Group en JCB al actief en zijn Hitachi en John Deere inactief. 
 • Laten we ervan uitgaan dat u ook uw Hitachi materieel wilt verbinden. Klik hiertoe op ‘Inschakelen’.
Smart Connect Hitachi unit login screen
 • Voer uw credentials voor integraties in en klik op ‘Opslaan’. Denk eraan uw credentials exact in te voeren, het systeem is hoofdlettergevoelig.

Opmerking: Als u problemen ervaart met de verbinding of uw credentials niet weet, dan leest u hier wat u moet doen: https://www.abax.com/nl/smart-connect/oems

 • Als het inloggen lukt, is de Hitachi integratie nu actief en kunt u afzonderlijke bedrijfsmiddelen inschakelen.

Hoe verbind ik mijn bedrijfsmiddelen? 

 • Open het submenu ‘ABAX Smart Connect’ in het menu ‘Equipment Control’: https://abax.cloud/triplog/oem-portal
Smart Connect List of active and inactive integrations screenshot
 • In de lijst worden alle beschikbare ABAX Smart Connect integraties weergegeven. In dit voorbeeld zijn Hitachi, Wirtgen Group en JCB al actief en is John Deere inactief. Als het bedrijfsmiddel dat uw wilt toevoegen geen onderdeel uitmaakt van een actieve integratie, zie dan “Hoe schakel ik een integratie in?” voor meer informatie.  
 • Klik op ‘Bedrijfsmiddelen selecteren’. In dit voorbeeld gebruiken we Hitachi.
Smart Connect Asset list screenshot
 • In het pop-upvenster worden al uw bedrijfsmiddelen van dat merk alfabetisch op PIN-/Serienummer weergegeven. 
 • Gebruik de schuifbalk of de zoekfunctie om het bedrijfsmiddel te vinden dat u wilt inschakelen.
Smart Connect Asset list screenshot with search phrase
 • Gebruik de schuifknop om het bedrijfsmiddel in te schakelen. Als u op ‘Sluiten’ klikt of het venster wegklikt, worden uw wijzigingen automatisch opgeslagen.

Opmerking: U kunt net zoveel bedrijfsmiddelen inschakelen als er verbindingen beschikbaar zijn op uw account. Zodra u uw limiet bereikt, moet u meerdere verbindingen bestellen (neem hiervoor contact op met ABAX) of eerst andere bedrijfsmiddelen uitschakelen. Verbindingen zijn overigens flexibel en u kunt geheel naar eigen inzicht bedrijfsmiddelen in- en uitschakelen. Zie “Hoe werken verbindingen?” voor meer informatie.

 • De bedrijfsmiddelen zijn direct beschikbaar in uw ABAX account en worden nu weergegeven op de kaart en in rapporten. Als u uw bedrijfsmiddel niet kunt vinden, probeer dan eerst uw browser te vernieuwen.

Hoe zie ik de sensordata voor ieder bedrijfsmiddel? (Equipment details) 

ABAX Equipment Control bedrijfsmiddelen, zoals zwaar materieel, zijn voorzien van inputsensoren die allerlei data kunnen leveren. U kunt de informatie op twee plekken terugvinden: (1) op de kaart (zie “Hoe zie ik de sensordata voor ieder bedrijfsmiddel? (Kaart)" XXXX add link of (2) op ‘Equipment details’ zoals hieronder getoond.

 • Klik op een bedrijfsmiddel in de lijst en ga naar ‘Sensoruitlezingen’. 
 • In dit veld met sensoruitlezingen worden alle beschikbare sensordata voor het betreffende bedrijfsmiddel weergegeven.
Smart Connect Sensor Readings screenshot

Opmerking: De beschikbare datapunten (sensoren) verschillen afhankelijk van een aantal factoren zoals producent, type, bouwjaar enz. Ter ondersteuning hebben we voor iedere producent een map aangemaakt, zie de pagina “Smart Connect OEM” voor meer informatie: version https://www.abax.com/nl/smart-connect/oems


Overig

Hoe verwijder ik een verbinding voor een bedrijfsmiddel?

 • Klik op ‘Bedrijfsmiddelen selecteren’. In dit voorbeeld gebruiken we Hitachi.
Smart Connect Asset list screenshot
 • In het pop-upvenster worden al uw bedrijfsmiddelen van dat merk alfabetisch op PIN-/Serienummer weergegeven. 
 • Gebruik de schuifbalk of de zoekfunctie om de bedrijfsmiddelen te vinden die u wilt uitschakelen.
Smart Connect Asset list screenshot with search phrase
 • Gebruik de schuifknop om bedrijfsmiddelen uit te schakelen. Als u op ‘Sluiten’ klikt of het venster wegklikt, worden uw wijzigingen automatisch opgeslagen.
 • Zodra een bedrijfsmiddel is uitgeschakeld, is deze niet langer zichtbaar op de kaart en worden er geen data meer verzonden naar het ABAX systeem. Al eerder verzamelde data blijven echter beschikbaar en zichtbaar in rapporten. Zie “Hoe werken verbindingen?” voor meer informatie.

Welke sensordata zijn beschikbaar per producent?

Het ABAX systeem ondersteunt alle 19 datapunten gerelateerd aan ISO 15143-3 (ook wel AEMP). Alle data beschikbaar in een ondersteund OEM systeem zijn dus ook beschikbaar in ABAX Smart Connect. Let er echter op dat niet alle producenten gebruik maken van alle 19 datapunten.

Voor uw overzicht hebben we voor iedere producent een map aangemaakt, zie de “Smart Connect OEM” homepage voor meer informatie: https://www.abax.com/nl/smart-connect/oem

Zie voor alle mogelijke datapunten en een toelichting op ieder punt ook “AEMP Telematica Data Eindpunten” voor meer informatie: https://www.abax.com/be-nl/smart-connect/data-endpoints


Hoe vraag ik mijn credentials aan?

Om een ABAX Smart Connect integratie in te schakelen, hebt u uw API credentials nodig. Omdat de naam van deze credentials varieert per producent hebben we een map aangemaakt om u te helpen. Zie de "Smart Connect OEM" homepage voor meer informatie: https://www.abax.com/be-nl/smart-connect/oems.


Hoe werken verbindingen?

ABAX Smart Connect verbindingen fungeren als een flexibel abonnement. U bestelt het aantal dat u nodig hebt en kunt ze vervolgens naar eigen inzicht voor al uw bedrijfsmiddelen in- of uitschakelen. Eén verbinding staat daarbij gelijk aan één bedrijfsmiddel. Als een verbinding wordt ingeschakeld, verschijnt deze op de kaart en worden er data over verzonden (voor rapportages). Als de verbinding wordt uitgeschakeld, verschijnt deze niet op de kaart en worden er geen data verzonden. 

U bestelt bijvoorbeeld in juni 10 verbindingen en gebruikt deze om uw 10 graafmachines in te schakelen. In juli besluit u vervolgens 5 graafmachines uit te schakelen en in plaats daarvan 5 bulldozers in te schakelen.

In juni geven uw kaart en uw rapporten 10 graafmachines weer.
In juli geven uw kaart en uw rapporten 5 graafmachines en 5 bulldozers weer.
Als u echter een rapport aanmaakt voor juni en juli samen, ziet u data verzameld over alle bedrijfsmiddelen op momenten dat ze een ingeschakelde verbinding hadden. Dat betekent dat de 5 uitgeschakelde graafmachines alleen in toekomstige rapporten verschijnen en dat de weergegeven data alleen betrekking hebben op momenten dat hun verbinding was ingeschakeld.

Om meer verbindingen te bestellen, kunt u te allen tijde contact opnemen met ABAX.


Live kaart

Gebruik van de kaart

Hoe zie ik de sensordata voor ieder bedrijfsmiddel? (Kaart)

ABAX Equipment Control bedrijfsmiddelen, zoals zwaar materieel, kunnen voorzien zijn van inputsensoren die allerlei data kunnen leveren. U kunt de informatie terugvinden op de kaart (zie hieronder) of op ‘Equipment details’, zie “Hoe zie ik de sensordata voor ieder bedrijfsmiddel? (Equipment details)hier. 

 • Klik op een tandwielsymbool om het venster ‘meer info’ te openen.
 • Klik op de tab Sensor om alle beschikbare data weer te geven.

Note: The data endpoints available will differ depending on a variety of factors such as machinery manufacturer, type, age etc. Ter ondersteuning hebben we voor iedere producent een map aangemaakt, zie de pagina “Smart Connect OEM” voor meer informatie: https://www.abax.com/be-nl/smart-connect/oems

Smart Connect Map Screenshot