ABAX Smart Connect logos

Standaard ISO 15143 Next level voor asset managers

Aandacht voor geautomatiseerd wagen- en machinebeheer in de bouwbranche is essentieel geworden. De mogelijkheid om op alle locaties de apparatuur en machines en de toestand daarvan te bekijken is van wezenlijk belang voor optimale benutting en efficiëntie.

De meeste Original Equipment Manufacturers (OEM's) bieden een af fabriek telematica-oplossing aan voor hun machines. Deze platformen geven toegang tot zeer gedetailleerde telematica data van de machines. Oorspronkelijk als oplossing gemaakt om zelf data voor onderhoud en ontwikkeling van de machines te zien, bieden deze platformen dus niet het gebruiksgemak voor beheerders bij (bouw)bedrijven.

Aangezien wagenparken dikwijls uit machines van verschillende fabrikanten bestaan, is het soms een uitdaging om alle gegevens overzichtelijk bij elkaar te krijgen. Bovendien moet een bedrijf met een uitgebreid machinepark bijzonder grote hoeveelheden data verwerken, wat vaak een tijdrovende, opgave is.

 

Uniforme standaard voor data

Om gestructureerde en toegankelijke data te krijgen heeft de Association of Equipment Management Professionals (AEMP) in 2010 een standaard geïntroduceerd voor telematica. Deze standaard is sindsdien verder ontwikkeld en de meest recente versie, AEMP 2.0 is ook wel bekend als ISO 15143-3.

De data standaardisatie maakt het eenvoudiger om voertuig en machinegegevens op te halen van verschillende fabrikanten. De standaard beschrijft de data structuur voor o.a. rit-, kilometer-, tijdsregistratie, locatie, brandstofverbruik, stationair gebruik, statusrapport, onderhoud en datum eerstvolgende servicebeurt.
ABAX Smart Connect biedt tevens een handig milieurapport dat een nuttig instrument vormt voor ondernemingen op weg naar de groene transitie.


Lees meer over de data-endpoints met ABAX Smart Connect


Gegevens vereenvoudigen

Een overzichtelijke weergave voor beheerders maakt het makkelijker om processen in het bedrijf te optimaliseren en dagelijks efficiënt bezig te zijn. Echter is het in het verleden niet zo makkelijk gebleken om data van fabrikanten bijeen te brengen. De toegankelijkheid is namelijk niet alleen een technische uitdaging ook  juridische, strategische en GDPR elementen mengen zich in de strijd.

Standaardisatie van data is de eerste stap geweest naar de oplossing om in één platform alle assets inzichtelijk te maken. Een sterk en flexibel platform en marktleiderschap is de andere en dat maakt dat ABAX voor fleet managers een ideale oplossing kan bieden die de aangeboden gegevens kan vereenvoudigen en overzichtelijk kan weergeven.

 

ABAX Smart Connect maakt het leven van de wagenparkbeheerder makkelijker


ABAX Smart Connect is een onderdeel in het ABAX Portaal dat speciaal ontwikkeld is voor asset managers die actief zijn bij bedrijven met een groot aantal en diversiteit aan machines. Op basis van de af fabriek geïnstalleerde telematica is er een connectie ontwikkeld waarmee op eenvoudige wijze data ingelezen wordt.

Wanneer u ABAX Smart Connect inschakelt, kunt u kiezen of u een ABAX-apparaat wilt aansluiten of dat een machine wilt gebruiken met af fabriek telematica. ABAX's value-added services voor voertuigen, machines en gereedschappen blijven hetzelfde, maar de databronnen kunnen verschillen.

Wij staan klaar voor uw machinepark

Wij willen graag met u in gesprek over de mogelijke besparingen voor uw bedrijf door middel van telematica.

Maak direct een afspraak